Venneforeningen Alrowwad kultursenter

Venneforeningen Alrowwad

Alrowwadsenteret ligger i flyktningleiren Aida i Bethlehem på Vestbredden. Senteret ble startet opp av Abdelfattah Abusrour i 1998.

Senteret har ulike program for menneskene i leiren. Det er et kunstprogram, et program om utdannelse, et yrkesfagprogram, et program om media, et eget kvinneprogram og et program for helse og miljø.

Kunstprogrammet skal bygge bro og partnerskap mellom Alrowwadsenteret og palestinske samt internasjonale organisasjoner  for å utvikle positive og varige forandringer. Her har man teater, dans, tegning, maling, musikk, kor og dukketeater.

Utdannelsesprogrammet hjelper studenter til å forstå skolens pensum lettere og løse elevenes problemer slik at de kan oppnå bedre resultat. Programmet har vært utviklet siden år 2000 og har støttet og hjulpet elever i alderen 5 -15 år. Det har også hjulpet elever med lærevansker. Programmet har også spilt en viktig rolle for universitetsstudenter, gjennom programmet Changemaker.

Yrkesfagsprogrammet gir trening i enkelte yrkesfag for å gi ungdom muligheter for å praktisere innenfor enkelte yrkesfagsprogram. De ulike fagområdene er tre - og laseroperatør, utdannelses- og medieavdeling, Rubtex, gjestehus og kjøkkentrening.

Medieprogrammet gir alle som deltar en mulighet for å bli kjent og arbeide med forskjellige områder innenfor mediefaget. Her lærer man blant annet å dokumentere mange av de kunstneriske aktivitetene som foregår på senteret. Her kan man lære om fotografering, video, radio, TV og sosiale medier.

Kvinneprogrammet er en port for kvinner for å oppdage og utvikle sine evner. I programmet fokuserer man på utdanning og psykologisk rettledning for jenter og kvinner.

Programmet for helse og miljø arbeider med å utvikle helsemiljøet i samfunnet gjennom workshops og utdannelse. Det er et håp å lage Aida-leiren som senteret ligger i, grønn, og få flere til å slutte å røyke. Man driver med både helseklinikk, helsekurs og miljøaktiviteter.

Our mission

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse va in eros el.

Our goals

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse va in eros el.

  • Help children

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in ero.

  • Provide clean water

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros el.

  • Safe housing

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in.